Nieuws

Woensdag 4 november 2015
Evenement en Sponsoring
Op zaterdag 14 november organiseert De Tijd in Tour & Taxis te Brussel de 10de editie van de grootste nationale geldbeurs voor spaarders en beleggers: Finance Avenue.
Dinsdag 3 november 2015
Financieel en fiscaal nieuws
Zaterdag 12 oktober bereikte de federale regering een consensus over de uitwerking van de taxshift. Heel wat maatregelen worden uitgewerkt zoals deze zomer gecommuniceerd, doch zijn er ook enkele verrassingen. Zo verlaagt de overheid bijvoorbeeld de sociale bijdragen voor zelfstandigen. Een maatregel waar deze zomer nog helemaal geen sprake van was.
Donderdag 3 september 2015
Financieel en fiscaal nieuws
Ludwig Caluwé, Chief Product Officer van Optima licht u de alternatieven toe van het klassieke spaarboekje: “De sparende “goede huisvader” heeft het vandaag moeilijk : spaarrekeningen brengen nagenoeg niets op, obligaties krijgen klappen en aandelen lijken riskant. Toch bestaat er een mooi alternatief, een weg die ook professionele beleggers nemen : beleggen met een stop loss. Op lange termijn brengt u dit vele procenten per jaar meer op, terwijl u de zwaarste tussentijdse correcties vermijdt.”
Dinsdag 25 augustus 2015
Financieel en fiscaal nieuws
Na de aangifteplicht inzake het bestaan van buitenlandse bankrekeningen en van buitenlandse levensverzekeringscontracten , moet de belastingplichtige in zijn aangifte in de personenbelasting sinds aanslagjaar 2014 ook melden of hij (of zijn echtgenote of kinderen) oprichter of begunstigde zijn van een ‘juridische constructie’. D.w.z. een trust of laag belaste entiteit.
Zondag 16 augustus 2015
Evenement en Sponsoring
Het was vandaag een stralende dag voor tennis in Knokke-Heist. De 44-jarige Pete Sampras (14 Grand Slam overwinningen) en de negen jaar jongere Xavier Malisse zorgden tijdens de finale voor een thriller van formaat door mekaar geen duimbreed toe te geven. Beide spelers wonnen elk een set, dus moest een Champions Tie-break de beslissing brengen. Malisse won deze met 13-11. Het was de derde keer ooit dat beide tennissers tegen elkaar speelden en voor Malisse de allereerste keer dat hij kon winnen tegen de tennislegende.
Zaterdag 15 augustus 2015
Evenement en Sponsoring
De tweede dag van Optima Open begon vandaag met een knaller. Niemand minder dan Pete Sampras (winnaar van 14 Grand Slam toernooien!) mocht de dag op gang tennissen. Voor een uitverkochte tribune toonde de Amerikaan dat hij nog steeds over een krachtige opslag beschikt. Zijn tegenstander Thomas Enqvist was dan ook een maat te klein voor ‘Pistol Pete’. Hij speelt morgen de finale tegen de winnaar van de vorige editie van Optima Open, Xavier Malisse die vandaag het enkelspel won tegen Thomas Muster.
Donderdag 13 augustus 2015
Evenement en Sponsoring
Vandaag kwamen de kinderen van VZW Jeronimo langs naar Optima Open in Knokke-Heist. Daar werden ze, een dag voor de start van het toernooi, ontvangen door ambassadeur en ex-basketter Tomas Van Den Spiegel. Hij stelde de kinderen voor aan Xavier Malisse, de winnaar van de vorige editie van Optima Open, en aan gastvrouw Sabine Appelmans. De twee Belgische tennissterren speelden een match samen met de kinderen, de perfecte opwarmer voor Optima Open! Morgen start de zesde editie van de Belgische manche van de ATP Champions Tour waar onder anderen Pete Sampras en Yannick Noah zullen aantreden.
Woensdag 12 augustus 2015
Evenement en Sponsoring
Greg Rusedski zal volgende week niet deelnemen aan Optima Open wegens een voetblessure en wordt vervangen door Thomas Muster. De Oostenrijker won in 1995 van Michael Chang op Roland Garros en is voormalig nummer 1 op de wereldranglijst. Optima Open 2015 vindt dit jaar plaats van 14 tot 16 augustus met als toppers onder anderen Pete Sampras, Yannick Noah en Xavier Malisse op de affiche
Donderdag 25 juni 2015
Financieel en fiscaal nieuws
Jo Viaene aan het woord in Het Laatste Nieuws - De rente op spaarboekjes blijft nieuwe dieptepunten bereiken. De negentig béste spaarboekjes van België brengen gemiddeld nog amper 0,66 procent op, een daling met bijna één derde ten opzichte van september 2014 (0,97 procent).

Pages